/ Allmänt / Graviditet nummer två /

Vecka 21

50,4% av graviditeten är nu avklarad & det känns som igår jag skrev ut att vi var halvvägs med Elis i magen. 🙊
(null)
Såhär står det på 1177 

"Nu har alla organ bildats, men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus.

Livet i livmodern är enkelt, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför magen.

I gravidkroppen

Nu upplever många att en behaglig tid börjar. Gravidmagen syns ofta väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har kanske gått över, men vissa fortsätter att må illa. Humöret brukar vara mer stabilt och de småkrämpor som kan komma i slutet av graviditeten kanske inte har börjat än.

Viktuppgången är olika för olika personer. Försök att äta så näringsriktigt som möjligt."

Det är full aktivitet i magen & det är så mysigt att få känna av lillasyster flera gånger om dagen. 💖

Jag har gått upp 2kg sedan inskrivningen vilket känns helt okej, med tanke på att jag gick ner så mycket så snabbt i början tycker jag att det har stabiliserat sig bra nu. ☺️

Tidigare i veckan fick jag första klappen på magen av en "främmande människa" vilket jag tyckte var superkul! 

Förra gången tog det lång tid innan magen syndes & folk kommenterade den vilket jag tyckte var lite ledsen för faktiskt. 🙊

(null)

(null)