/ Allmänt / Graviditet nummer två /

Vecka 20

& jag tänkte att det kan vara dags att börja med de här mysiga magbilderna nu kanske. ☺️
Vill såklart dokumentera & fota den här graviditeten minst lika mycket som förra, inte minst för att det lär dröja bra länge innan (om) det blir dags igen! 🙊
(null)

(null)
Såhär står det på 1177 om graviditetsvecka 20. 
"Halva graviditeten har gått. Så här långt växer alla foster ganska lika. Men från och med nu blir det större skillnader mellan olika foster.

Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter födseln.

Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.

I gravidkroppen

Många gravida kan nu känna att fostret rör sig i magen, men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Storleken på magen varierar från person till person. Det går inte att jämföra magen på gravida som är i samma vecka, det är så olika. 

Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. "

De där veckorna när jag kände mig döende är sedan länge förbi, ska jag vara ärlig minns jag dem knappt. 

Sjukt att man glömmer så fort, på gott & ont såklart! 😜

Jag känner mig i stort sätt som vanligt igen, äter oftare & kläderna börjar strama här & där (HUR tänkte jag när jag slängde alla mina större bh-ar?) 

Imorgon är det dags för rul & det viktigaste är såklart att allt ser bra ut med Lillis, men vi hoppas även att vi ska få veta om Elis ska få en lillasyster eller lillebror. ☺️

Om min magkänsla stämmer blir det en liten tjej. 💖