/ Graviditeten /

Vecka 41

"Barnets utveckling

Nästan alla barn kommer ut innan de har blivit överburna, det vill säga före vecka 43. Efter 43 fullgångna graviditetsveckor börjar moderkakan gradvis att fungera sämre och därför brukar förlossningen sättas igång. Men de allra flesta förlossningar kommer igång av sig själv.

I gravidkroppen
Många tycker att det är frustrerande att vänta på att barnet ska komma. Men det finns flera fördelar med att vara gravid länge. Kroppen hinner mogna, livmodertappen blir mjuk och hormonet relaxin hinner mjuka upp bäckenfogarna ytterligare. Det kan göra att förlossningen blir smidigare. Livmodermunnen blir mjuk och börjar öppna sig, och kroppen blir bättre förberedd på att föda barn. Att föda när kroppen sätter igång av sig själv är alltid bäst så länge det inte finns några komplikationer."

-1177

Jaha då är vi alltså i mål + 1 dag.
Än har jag inte hunnit bli frustrerad, Alex tror ju till o med att vi ska få vänta till den 20:e!
En liten sporre är att 90% av alla som går över föder innan vecka 42. 
Hoppas att jag inte är en av de 10% som går över 2 veckor!
Vi får väl se, börjar i alla fall känna av graviditeten nu & det är väl på tiden. ;)
Det är tråkigt när man tappar saker för det är långt till golvet med den här kaggen kan jag tala om.
Fötterna svullnar & sticker om kvällarna, har fuskat lite med stödisarna sista tiden, 
men jag tycker det ser så fult ut när det blir en kant av dem under legginsen.
Lyckades rota fram ett par gamla leggins som faktiskt har blivit en favorit, gillar inte gravidlegginsen när man har kortare tröjor för det blir så mycket tyg som korvar sig under magen, ser inte klokt ut! ;P

Ja vad har jag annars för problem då.. Lite ont i ryggen om kvällarna, halsbränna om jag äter för nära läggdags, & så snarkningarna då, som tydligen har blivit värre enligt Alex, inget jag själv lider av dock! 

 
 
#1 / / Johanna Huhtala:

Herre jesus vilken fin mage du har! Hur har du lyckats hålla bristningarna borta?
Jag smörjer magen å brösten som en galning för att hålla bristningarna så långt borta som möjligt!

Svar: Tack va snäll du är! 😊 jag har alltid varit noga med att smörja mig morgon & kväll, även innan jag blev gravid. Men jag tror det mest handlar om hur fort man växer & vad man har för hudtyp. Jag är ju inte speciellt stor o det har växt i jämn takt så huden har nog bara hunnit med helt enkelt. 😊 är du gravid eller är du rädd för bristningar ändå?! 😄
Rebecka Lundberg